© 2015 Mladen Frančić. All rights reserved

2004-2005-fts Irani bajnok jelenlegi edzoje . FC Foolad Khouzestan, Ahvaz varosabol. EloszOr a kiilfbldi edzok kOzul neki sikerult iranban bajnoksagot nyernie . A legnagyobb sikert a Khozastani labdanigas 40 eves tOrteneteben megszereznie az elso helyet s magamCge utasitva a legn^pszerubb irani teherani csapatokat, mint a Persopolis 9 ponttal, Estegal 6 ponttal 6s Pas 22 ponttal megelozve . A siker annal nagyobb , mivel Khouzestan tartomany mindosszesen 4,5 millid lakossal bir es senki sem sz£mftott arra , hogy ez az egyesulet megelfizheti a tehetos Teherani es Isfahani (Zobahan 6s Sepahan ) csapatokat. A bajnoksagot meggyozSen 64 ponttal megnyerte , amely a megszerzett pontokat tekintve rekord , 20 fordul6n keresztul elso helyen allt, oszi bajnoksagot is megszerezve es az osszes csapatot tekintve az adott es kapott golokat tekintetbe veve is a legjobb + 21 golkulonbseggel.

A csapat tortentet tekintetbe veve eloszor fog jatszani az Azsiai Bajnokok Ligajaban . Sikerult az utanpotlas csapatbol (Omid team) harom fiatal jdtekost az elso csapatba be^piteni, akik elosz5r jatszottak a felnott csapatban 6s egy kOzilliik a 2004-2005 -os bajnoksagban bekenilt a liga valogatottba . A bajnoksag alatt Foolad csapatanak legtobb nezoje volt es elSszor a csapat tort^neteben sikeriilt Teheranban legyoznie a tehetos csapatokat, mint a Persopolist (2:0 ) es Estegalt (2:1 ). Khouzestani nep „ egyszerii emberek " az 6szi bajnoksag megszerzese utan az Ahvazi repuloteren 3000 ember, a bajnoksag utan Teheranbol erkezve 4000 ember vart rank ugyanott, amely gyonyOrii es felejthetetlen elmeny volt.

A Horvát Labdarúgó Szövetség U-20 keretének edzője. 2001. évben a horvát szövetségi kapitány szakmai tanácsadója, megfigyelőként világbajnoki selejtező meccseken vett részt: Csehország-Bulgária 6:0 Prágában, Ukrajna-Németország 1:1 Kijevben és Németország-Ukrajna 4:1 Dortmundban. A fent nevezett aktivitásokon kívül négy éven keresztül megyei kapitánya volt különböző utánpótlás korosztályoknál KC-KŽ megyében kötelezően részt vett a Horvát Labdarúgó Szövetség befejező válogatásain. Részt vett a Horvát Labdarúgó Szövetség edzőtáborozásain, mint szakmai tanácsadó, a játékosok tesztelésein, válogatásán, játékosok fejlődéséhez hozzájáruló edzőtervek kidolgozásában.

A Horvát Labdarúgó Szövetség U-20 jelenlegi edzője. U-20 utánpotlás valogatott 2001. - 2002. -es éuben Alpok Adria bajnokságban második helyezett volt olaszország mogott. 2003 - 2004 -es bajnokság még tart 2002 -es éuben Otto Barić szövetségi kapitány megfigyelöjént dolgozott az alábbi mérközéseken: Bulgária - Németország (Szofiában) 2:2, Belgium - Bulgária 0:2 brusszelben. Megfifyelte U-21 -es válogatottakat Belgium - Bulgaria 3:1.

A Horvát bajnok NK "Dinamo" Zagreb megfigyelöje volt, Miroslav Blažević "edzök - edzöje" felkeresere az Uefa kupában (ZTE Magyaroszág, Fulhám Anglia) Blažević ur felkesere négy mérközést nézett meg ZTE Zalaegerszegen és két mérközést Angliabán Fulham - Manchester 1:1, Southampton - Fulham 4:2. 2002 - 2003 -asbajnokságban megfigyelte NK "Dinamo" Zagrebellenfelleit, amely csapat bajnkoságot nyert.

2002 - 2003 -as bajnokság alatt szakmai edloadaként a Horvát labdaruco akademiá u elöádoksokat tartott edzöknek euro-pro licenc megszerzéhez. Al alábbi temakörök voltak: szakmai értékelés 2002. világbajnoksagrol. Korea-Japán, Nemetország-Brazilia világbojnoki. Döntösök értékelése. össehasonlitva 1998 -as Franciaországi világbajnoksaggal. Chorvat modeli bevezetése, tervezése két éves ciklusban. Részt vett és szakmai elöadasokat tartott edzötáborokban I. és II. Ligás edzökvek kulönbözö témakban.

 

A legnagyobb sikereit 2000-ben az NK „Slaven” edzőjeként érte el, megszerezve az 5. helyet a horvát I. ligában; az 1999/2000 évi bajnokságon. Ezzel az eredménnyel betört a horvát élcsapatok közé, amely minden várakozást felülmúlt, hiszen 1999-ben a csapat hetedik helyen állt és két éven keresztül állandóan a kiesés elkerüléséért harcolt; először történt meg a klub életében, hogy két fordulóval a bajnokság befejezése előtt kiharcolták a bentmaradást és az INTER-TOTO kupában való részvételi jog megszerzésével a klub történetében a legnagyobb sikert érte el, mint ötödik helyezett. A tavaszi bajnokságot elemezve (harmadik forduló) NK „Slaven-Belupo” a megszerzett pontokat tekintve első lett az (29) NK „Dinamo” előtt (29), második helyezett az „Osijek” (16), harmadik az NK „Cibalija” (18), negyedik az NK ”Rijeka” (7) és ötödik az NK „Hajduk” (13).

 

2000 tavaszán az NK „Slaven” a legsikeresebb csapat volt, mivel a táblázaton a legnagyobb előrelépését tette: a hetedik helyről az ötödik helyre ugrott, habár a csapat elé kitűzött cél az volt, hogy a kiesést elkerülje. 12 mérkőzés alatt a tavaszi szezonban veretlen maradt, amely a horvát I. ligában rekord és a 71 nap alatt a barátságos mérkőzéseket is beleértve egy esetben sem kapott ki.

         

Az őszi szezonban 2000/2001-es bajnoki évben az NK „Slaven-Belupo” a hatodik helyet szerezte meg (18   7 5 6  25:21). A hatodik hely megszerzése 26 rekord pontszámmal történt, amely 48%-os teljesítménynek felel meg. A klub történetében az őszi szezonban ez volt a legjobb eredmény, amely lehetőséget biztosított arra, hogy a tavaszi szezonban az első hat között, rájátszásban az első helyért harcoljon. Az őszi szezonban a bajnokságban a legnagyobb gólkülönbségű győzelmet szerezte meg az NK „Varteka” ellen, 7:1 arányban. Az NK „Hajduk” Split elleni mérkőzésen, idegenben egyedül sikerült legyőznie a vendéglátókat, 2:0 arányban.

 

Az UEFA INTERTOTO CUPA-ban NK „Slaven-Belupo” hat nehéz nemzetközi mérkőzést játszott: az ír FC „Glenavon” Lurgan (1:1, 3:0), a lengyel FC „Zaglebie” Lubin (1:1, 0:0) és a cseh FC „Sigmom” Olomouc (1:1, 0:2) ellen. A harmadik fordulóba bekerülve igazolta a szponzorok befektetését (Podravka, Belupo), megismertetve a várost, a megyét és a szponzorokat.

         Az NK „Slaven-Belupo” egymásután kétszer a kitűnő ötödik helyet érte el (2000/2001 év: 44pont – 46%). A csapat szintén részt vett a rájátszásban „play-off” rendszerben, amely rendkívül jó eredménynek számít és 12 mérkőzésen ismét veretlen maradt.

 

Az egyik legszebb emléke a „PIK-Vrbovec” csapatához fűzik a harmad osztályból a második osztályba kerülve, első helyet szerezve, egyetlen vereséggel a 34 lejátszott mérkőzésből. Személyes rekordja: 33 mérkőzésen veretlen maradt a csapata, amely Horvátországban rekordnak számít (34 mérkőzés: 24 győzelem, 9 döntetlen, 1 vereség, 57 pont, 84%), 18 csapat közül. A „PIK-Vrbovec” csapatával őszi első lett, vesztett mérkőzés nélkül. Ebben az időszakban, az országos bajnok NK „Croatia” az I. ligában 30 mérkőzésből kétszer vereséget szenvedett, a csapata 34 mérkőzésből mindössze egyszer,

 

1999-ben NK „Podravec” Virja csapatánál volt edző a III. osztályban, a tavaszi szezonban 98/99 kitűnő harmadik helyen állt (45 pontból 36 pontot szerzett 80%), míg az őszi szezonban 1999/2000-ben az első helyen végzett. 1999. végén került az NK „Slaven-Belupo” I. ligás csapatához.

 

Az edzői karrier kezdetén nyolc csapatnál edzősködött és öt csapattal első helyet szerzett, magasabb osztályba lépve (NK „Lipa” Illebine, NK „Osvit” Đelekovca, NK „Slaven” Koprivnica, NK „PIK-Vrbovec” Vrbovca és NK „Mladost-Nada” Hrastovca). Az NK „Podravine” Ludbrega edzője volt a II. ligában és NK „Graničar” csapatával elérték a meggyőző első helyet a III. ligában – az átvételkor a csapat a harmadik helyen állt.

         Sportpályafutását játékosként 1968-ban Krizevciben kezdte az NK „Čelik” színeiben, később az NK „Slaven” és az NK „Lokomotiva” Koprivnica játékosa volt. 1981-ben fejezte be aktív labdarúgó pályafutását, majd segédedzői, edzői diplomát és 1989.12.22-én Zágrábban felsőfokú szakedzői diplomát szerzett.

         Segédedzőként az NK „Slaven” serdülőivel kezdte el pályafutását 1976-ban és 1983-ig a klub különböző utánpótlás korosztályaival dolgozott. 1984-ben az NK „Slaven” felnőtt csapatánál pályaedző volt.

     

NK „SLAVEN-BELUPO” (horvát I. liga) volt edzője és a horvát utánpótlás válogatott U-20 jelenlegi edzője. Mladen Frančić 1955.11.11-én Bjelováron (Horvátország) született, gyermekéveit Križevcin töltötte, 1980-tól Koprivnicán él. 1976-tól a „Podravka” Rt.-ben Koprovnicán kezdett el dolgozni, egyidejűleg az NK „Slaven” csapatában játszott. Édesapja nyugdíjas, aki Križevciben az Állategészségügyi Intézetben, édesanyja Milka pedig a vasútnál dolgozott. Nős, felesége Dubravka, két lányuk született, Manuela és Mihaela.